måndag 4 december 2006

Kjolen ska bli min!

Haha, tänk så fort humöret kan svänga! Säljaren hade visst en kjol till så ser ut som att den blir min till slut ändå! Vilken lycka! Gardeniaskoletterna blir förhoppningsvis beställda imorgon också, så nu är det bara strumpbyxorna som fattas! Åh, vad jag är glad nu! :D

Förresten, hur brukar ni göra med betalningen när ni köper saker från Blocket eller Tradera?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tradera blir en helt annan femma mot blocket, eftersom man på tradera kan se omdömen på alla säljare/köpare och har där i en trygghet. Via tradera så är det nästan alltid betalning direkt till konto som gäller och det har alltid fungerat bra för min del.

När det gäller blocket däremot så har man ingen koll alls på personen man gör affärer med. Köper jag något på blocket så är det internetgirot eller payson med paysongaranti (www.payson.se) som gäller. Så att man får ta emot varan och godkänna den innan pengarna går iväg till säljarens konto.

Kan dock förstå att folk helst vill ha betalning direkt till sitt konto eftersom de andra alternativen tar en sån herrans massa längre tid, och det kan ju vara så att man är i behov av snabba pengar och därför säljer vad det nu än må vara.

Men det härjar mängder av bedragare på blocket så att betala direkt till bankkonto är verkligen en risk. Råder dig att ta det säkra före det osäkra, går inte säljaren med på en säker betalningsmetod så tycker jag du ska avböja köpet.

Anonym sa...

Oh vad kul att du fick din kjol till sist.

Själv har jag aldrig handlat saker över blocket. Men på tradera däremot har jag det, och jag har alltid betalat in på det angivna bankkontot och det har alltid gårr bra. :) Som tidigare person skrev så ser man ju omdöme på säljaren och är det många negativa kanske man skall ta det säkra före det osäkra.